Foto: AFP/Scanpix

Pasauli aizkustinājusi fotogrāfija, kurā redzams kāds grieķu pensionārs, kurš raudādams sēž uz zemes pie kādas no bankām Grieķijas ostas pilsētā Saloniki.

Sirmais kungs izplūdis asarās piektdien pēc tam, kad jau ceturtajā bankā viņam nav izdevies izņemt sievas pensiju – 120 eiro. 77 gadus vecais vīrietis ziņu aģentūrai AFP pastāstījis, ka viņš "nespēj noskatīties uz savu valsti šādā nelaimē", piemetinot, ka paša personīgās problēmas nešķiet tik sāpīgās, kā Grieķijas krīze.

Gan pensionārs, gan viņa sieva vairākus gadus strādājuši ogļu raktuvēs Vācijā.

"Es redzu savus tautiešus lūdzam paris centus maizes iegādei. Es redzu vairāk un vairāk pašnāvību. Es esmu jūtīgs cilvēks. Es nevaru noskatīties uz savu valsti šādā situācijā," klāstījis sirmais kungs, piebilstot, ka gan Grieķija, gan Eiropa ir pieļāvušas kļūdas, taču ir jāatrod risinājums.

Vienlaikus viņš gan atzinis, ka jūtas visai bezspēcīgs un nespēj ietekmēt esošo situāciju, jo, lai nokļūtu 80 kilometru attālajā vēlēšanu iecirknī nepieciešami līdzekļi, kuru viņam šobrīd nav.

Jau vēstīts, ka kopš pirmdienas Grieķijā slēgtas visas bankas, tiesa gan, trešdien dažiem banku tīkliem tika ļauts atvērt fililāles uz trīs dienām, lai pensionāri, kuriem nav bankas karšu varētu izņemt savas pensijas. Tāpat tika ieviests limits summai, ko vienas dienas laikā iespējams izņemt no bankomātiem.

Svētdien Grieķijā notiek referendums par vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!