Foto: Reuters/Scanpix

Pēc nesaskaņām ar savu izpilddirektoru Martinu Vinterkornu no amata atkāpies automobiļu ražotāja "Volkswagen" (VW) priekšsēdētājs Ferdinands Pīhs, vēsta raidsabiedrība BBC.

Eiropas lielākā automašīnu ražotāja valdes vadītājs Pīhs iepriekš Vinterkornu kritizēja intervijā Vācijas žurnālam "Der Spiegel". Vinterkorns bieži tiek uzskatīts par nākamo VW priekšsēdētāju.

Pīhs, kurš kādreiz bija VW izpilddirektors, kopā ar Poršu ģimeni kontrolē 51% uzņēmuma. Līdz ar 78 gadus veco Pīhu no uzņēmuma valdes aizgājusi arī viņa sieva Ursula.

"Valdes locekļi ir nonākuši pie vienošanās, ka pagājušo nedēļu notikumu gaismā te vairs nav veiksmīgai sadarbībai nepieciešamā savstarpējā uzticēšanās," teikts valdes paziņojumā.

Par pagaidu priekšsēdētāju iecelts valdes priekšsēdētāja vietnieks Bertolds Hubers.

Astoņu gadu laikā izpilddirektora amatā Vinterkorns ir pamatīgi pārveidojis VW un padarījis to par vienu no veiksmīgākajiem pasaules autoražotājiem, uzskata analītiķi. Viņš tika uzskatīts par Pīha sabiedroto līdz viņu attiecības kļuvušas saspringtas saistībā ar grūtībām ielauzties ienesīgajā ASV tirgū.

VW grupā ietilpst arī tādas automašīnu markas kā "Audi", "Porsche", "Lamborghini", "Bugatti", "Bentley", "Škoda" un "Seat".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!