Foto: Reuters/Scanpix

Pēc kreiso ekstrēmistu partijas SYRIZA uzvaras Grieķijas parlamenta vēlēšanās un atkārtotiem šīs partijas solījumiem pārskatīt valstij izsniegto starptautisko aizdevumu un beigt taupības programmas pirmdien Āzijas biržas piedzīvojušas indeksu kritumu, samazinājusies eiro vērtība un naftas cena Āzijas biržās.

Jau ziņots, ka svētdien notikušajās Grieķijas parlamenta pirmstermiņa vēlēšanās visvairāk balsu ieguvusi kreiso ekstrēmistu partija SYRIZA, kas saņēmusi 36% vēlētāju atbalstu, liecina dati, kas iegūti pēc teju 75% balsu apkopšanas.

Partijas līderis Aleksis Ciprs, kurš vēlas ar starptautiskajiem aizdevējiem sākt jaunas sarunas par Grieķijas parāda atmaksu, sacīja, ka "grieķi ir rakstījušu vēsturi".

Tirdzniecībai pirmdien sākoties Eiropā un ASV, sagaidāms ka turpināsies valūtas kursu svārstības, portālam "Bloomberg" prognozē analītiķi.

Kopš 2010.gada Grieķijai piešķirtā starptautiskā aizdevuma apmērs sasniedz 240 miljardus eiro. Apmaiņā pret šādu līdzekļu saņemšanu Grieķijai bija jāievieš stingri taupības pasākumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!