Foto: Reuters/Scanpix

Spānijas galvaspilsētas Madrides lidostā peles parādīšanās lidmašīnas salonā izraisīja vairāku reisu kavēšanos, vēsta "The Local".

Pēc tam, kad reisa Madride-Doha lidmašīnā atrada peli, lidmašīnā vairākas stundas veica dezinfekciju un salona izvēdināšanu, kas ir kompānijas "Qatar Airways" direktīva. Daudzi kavētā reisa pasažieri devās uz reģistrācijas dienestu un pieprasīja steidzamu izlidošanu, bloķējot citus pasažierus lidojumiem uz Taizemi, Singapūru un Bali.

Galarezultātā kavētā reisa pasažieri uz Kataru izlidoja ar sešu stundu kavēšanos.

"Qatar Airways" pārstāvji paziņoja, ka kompānija gatava klientiem apmaksāt "jebkādus izdevumus", kas izraisīti reisa kavēšanās dēļ.

Tiek norādīts, ka augu un produktu atrašanās bagāžas nodalījumā dēļ lidmašīnās regulāri nokļūst grauzēji, kas apdraud lidojumu drošību. Tie grauž plastiku, koku un izolācijas materiālus, kas var izraisīt īssavienojumu vai ugunsgrēku lidmašīnā.

Grauzēju nodarītie zaudējumi tiek lēsti simtiem miljonu dolāru apmērā. Kā piemēri izraisītajām problēmām tiek minēti vadības sistēmas, navigācijas vai sakaru bojājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!