Foto: Kadrs no video

Arvien vairāk uzņēmumu Ņujorkas finanšu rajonā Volstrītā un citviet ievieš noteikumus, kas atgādina grāmatas un filmas "Cīņas klubs" noslēpumainības zvērestus, tādējādi cenšoties apkarot ne tikai noplūdes, bet arī baumas, vēsta "Marketeatch.com".

Neizpaušanas līgumu skaits arvien pieaug, medijam atklāj Džons Haimans, kurš ir partneris darba tirgus un nodarbinātības grupā uzņēmumā "Kohrman Jackson & Krantz". Klusēšanas rīkojumi attiecas uz visu, ko uzņēmums atzīst par konfidenciālu vai tādu, kam nevajadzētu nonākt konkurentu vai klientu ausīs.

Tas ietver gan biznesa plānus, datorprogrammu kodus un finansiālu informāciju, kā arī cenu noteikšanas datus un klientu sarakstus.

Īpašas bažas rada darbinieki, kas mēdz "palaist muti" sociālajos medijos.

Maikls Lūiss, kurš uzrakstījis grāmatu par Volstrītas tumšo pusi norāda, ka uzņēmumiem atmaksājas paturēt sabiedrību neziņā, jo Volstrīta paļaujas uz to, ka cilvēki nesaprot to, kā tā darbojas. "Šī uzkonstruētā elpu aizraujoši sarežģītā akciju tirdzniecība nav sociāli vai ekonomiski lietderīga, bet Volstrītai rada daudz naudas," viņš uzskata.

Arvien vairāk cilvēku darbā izmanto paši savas personīgās ierīces, tādējādi uzņēmumiem ir arvien mazāk iespēju kontrolēt privātos datus. Tādēļ kompānijām nepieciešams parādīt, ka dati ir konfidenciāli arī tad, ja tie tiek glabāti un izmantoti darbinieku privātajos datoros vai cita veida ierīcēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!