Foto: Reuters/Scanpix
Polijas pievienošanās eirozonai būs politisks lēmums, taču uzņēmēji atzīst, ka Polijai eiro ieviešanas process būtu jāsāk pēc iespējas ātrāk, šodien Varšavā notiekošajā Polijas ekonomikai veltītajā konferencē "Poland Transformed" atzina uzņēmēji.

Kompānijas "PriceWaterhouseCoopers" pārstāvis Polijā Jaceks Soha norādīja, ka Polijas ārējā tirdzniecība lielākoties notiek ar Eiropas Savienības valstīm, un, pēc viņa domām, pievienošanās eirozonai atvieglos uzņēmēju darbu, kā arī sekmēs Polijas ekonomikas izaugsmi.

Savukārt kompānijas "Boeing Co." bijusī prezidente Centrālajā Eiropā un Austrumeiropā Henrika Bohniarza norādīja, ka, pateicoties Polijas izvēlei nepievienoties eirozonai, valsts spēja pārvarēt ekonomisko krīzi.

"Tiesa, tas bija īstermiņa risinājums, taču ilgtermiņā Polijai ir jādomā par eiro ieviešanu," uzsvēra Bohniarza.

Pēc viņas teiktā, Polijai ir jāpievienojas eirozonai, tomēr līdz tam valstij ir jāveic virkne politisku un ekonomisku mājasdarbu. Uzņēmēja uzsvēra, ka eiro ieviešanas process Polijā ir jāsāk pēc iespējas ātrāk.

Savukārt Polijas premjerministra ekonomikas padomes vadītājs, bijušais Polijas premjerministrs Jans Kšištofs Bieļeckis ironizējot norādīja, ka "Polija pievienosies eirozonai nedēļu pēc Lielbritānijas".

"Jāsaprot, ka eiro ir gan ekonomisks, gan politisks projekts. Kāpēc mums pievienoties kaut kam, kas joprojām ir politiski un ekonomiski nenoteikts?" retoriski vaicāja Bieļeckis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!