Foto: LETA

Ukraina ir plaši atvērusi durvis uz Eiropu, aizvadītajā gadā spējot panākt svarīgus lēmumus attiecībās ar Eiropas Savienību (ES), Jaungada apsveikumā tautai paziņoja Ukrainas prezidents Petro Porošenko.

"Ir simboliski, ka tieši pirms svētkiem mēs izcīnījām dažus svarīgus Eiropas Savienības lēmumus. Mēs nevis izcirtām logu uz Eiropu, bet plaši atvērām durvis," sacīja Porošenko.

Viņš atgādināja par pozitīvu Eiropas Komisijas atskaiti bezvīzu režīma jautājumā, kā arī to, ka no 2016.gada 1.janvāra sāk darboties brīvās tirdzniecības zona starp Ukrainu un ES.

"Mums ir jāattīra gultne Eiropas investīciju plūsmai uz Ukrainu. Investīcijas ir darbavietas. Investīcijas ir ekonomiskās izaugsmes atjaunošanās. Investīcijas ir katrau ukraiņa labklājības jautājums," uzsvēra Porošenko.

Viņš arī atgādināja, ka ir svarīgi pārvarēt korupciju valstī. "Visus priekšnoteikumus šādai cīņai mēs jau esam nodrošinājuši. Esam atklājuši principiāli jaunas un politiski neatkarīgas pretkorupcijas institūcijas. Tajās pēc konkursa ir iekļuvuši cilvēki ar jaunām vērtībām. Ir iekļuvuši, lai strādātu pilsoniskās sabiedrības rūpīgā uzraudzībā," sacīja prezidents.

Runājot par brīvās tirdzniecības zonu ar ES, Porošenko uzsvēra, ka pēc dažiem gadiem valsts kompensēs zaudējumus, kurus tā cietīs, Krievijai apturot līgumu par brīvās tirdzniecības zonu ar Ukrainu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!