Foto: Sputnik/Scanpix
Krievijas varasiestādes uzsākušas izmeklēšanu pret bijušo "Krievijas dzelzceļa" vadītāju Vladimiru Jakuņinu, vēsta "The Moscow Times".

Iekšlietu ministrijas vadītā izmeklēšana uzsākta, balstoties uz opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija vadītā Pretkorupcijas fonda iesniegto pieprasījumu. Kā raksta portāls, Navaļnija pārstāvētā organizācija iesniegusi materiālus par korupciju vismaz 80 dažādos gadījumos, kuros iesaistīts bijis arī Jakuņins.

Krievijas Iekšlietu ministrija norādījusi, ka pagaidām nevar sniegt informāciju par Jakuņina iesaisti koruptīvās darbībās, taču tuvākajā laikā sniegs publisku paziņojumu.

Tikmēr, kā vēsta "interpretermag.com", saistībā ar apsūdzībām pret Jakuņinu sagaidāma kratīšana valsts kontrolētās mediju aģentūras "TASS" telpās. Detalizētāka informācija, kā tieši mediju aģentūra iesaistīta, medijs nesniedz.

Jakuņins, komentējot uzsākto izmeklēšanu, "Gazeta.ru" norādījis, lai jautājumus par šo lietu labāk uzdot kādām, kurš uz tiem zina atbildes un var atbildēt.

Ziņots, ka Jakuņins vadīja vienu no valsts lielākajiem uzņēmumiem desmit gadus, bet pērnā gada vasarā no amata negaidīti atkāpās.

Ziņots, ka pērnā gada pavasarī ASV "melnajā sarakstā" iekļautais Jakuņins apmeklēja bijušā "Latvijas Dzelzceļa" valdes priekšsēdētāja Uģa Magoņa 50. dzimšanas dienas svinības Rundāles pilī.

Tāpat ziņots, ka Latvijas Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir sācis kriminālprocesu pret Magoni par kukuļa lielā apmērā piedāvājuma pieņemšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!