Foto: Reuters/Scanpix
Krievijas prezidenta Vladimira Putina jaunākās meitas Jekaterinas Tihanovas vīra Kirila Šamalova uzņēmums saņēmis iespaidīgu valsts garantēto kredītu 1,75 miljardu ASV dolāru apmērā, ziņo "The Moscow Times".

Aizdevumu, lai varētu uzsākt jaunas rūpnīcas būvniecību Toboļskā, oficiāli pieprasīja un saņēma valsts lielākais naftas ķīmijas uzņēmums "Sibur". Kompānijas otrs lielākais akcionārs ar 21,3 % kapitāldaļu ir Krievijas prezidenta znots.

Kā raksta "Reuters", uzmanību kredītsaistībām piesaistījis aizdevuma ārkārtīgi zemais procentu maksājums, kas esot noteikts aptuveni 2% apmērā. Parasti šāda veida privātā sektora aizdevumiem tiek piemērota 7% liela likme.

Šamalovs atteicies medijiem komentēt saņemto aizdevumu, bet uzņēmums oficiālā paziņojumā kredīta nosacījumus raksturojis kā "pretimnākošus".

Tāpat kompānijas runas vīrs Dmitrijs Konovs skaidrojis, ka uzņēmumam nav informācijas "par kāda akciju turētāja ģimenes saitēm ar Krievijas prezidentu".

Uzņēmums, kā apgalvo Konovs, kredītu saņēmis pēc stingriem likuma nosacījumiem.

Līdz kāzām ar Putina meitu 2013. gadā Šamalovam piederēja vien aptuveni 4% akciju, taču neilgi pēc precībām viņš savu ietekmi kompānijā krietni palielināja un no tuva Putina sabiedrotā Genādija Timčenko iegādājās vēl 17% daļas, kļūdams par otru lielāko akcionāru uzreiz aiz "Novatek" īpašnieka Leonīda Mikhelsona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!