Foto: Sputnik/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien atcēlis aizliegumu Krievijas tūroperatoriem pārdot ceļojumus uz Turciju, kas tika ieviests pēc tam, kad pērnā gada novembrī Turcija notrieca Krievijas bumbvedēju, vēsta raidsabiedrība BBC.

Turcija ir viena no populārākajām Krievijas tūristu ceļojumu vietām. Taču pēc sankciju ieviešanas pret Turciju, tūristu skaits ir krasi krities. Piemēram, Antālijā, kas ir viens no populārākajiem Turcijas kūrortiem, krievu tūristu skaits sarucis par 95%, raksta "Bloomberg".

Vēstīts, ka Turcijas prezidents Radžeps Tajips Erdogans atvainojies Krievijai par bumbvedēja "Su-24" notriekšanu pagājušajā gadā un izteicis līdzjūtību bojāgājušā pilota ģimenei.

Krievijas un Turcijas valstu līderi trešdien aizvadīja pirmo telefonsarunu, kopš bumbvedēja notriekšanas. Putins sarunā pavēstījis, ka valdībai uzdots sākt procesu tirdzniecības un ekonomisko attiecību normalizācijai starp valstīm.

Pērnā gada 24. novembrī Turcijas iznīcinātāji pie Turcijas–Sīrijas robežas notrieca Krievijas bumbvedēju "Su-24". Turcija paziņojusi, ka Krievijas lidmašīna pārkāpusi tās gaisa telpu, bet Krievija to noliedz un uzstāj, ka tā bijusi Turcijas plānota provokācija. Ankara sākotnēji atteicās atvainoties par notikušo, savukārt Krievija ieviesa ekonomiskās sankcijas pret Turciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!