Foto: Reuters/Scanpix
Grieķijas premjers Alekss Ciprs trešdien, tiekoties ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, nav lūdzis Krievijai tiešu finanšu palīdzību. Putins gan piedāvājis palīdzēt Atēnām, piedaloties valsts uzņēmumu privatizācijā, vēsta Kremļa finansētais medijs "Russia Today".

Krievija Grieķijai nepalīdzēs tiešā veidā, sedzot tās 316 miljardu eiro lielo parādu, bet Maskava varētu sagādāt līdzekļus, izpērkot daļas valsts uzņēmumos. Tāpat Krievija būtu gatava sadarboties investīciju projektos, tikšanās laikā Grieķijas premjeram piedāvājis Putins.

Jau vēstīts, ka Ciprs devies uz Maskavu cerībā paplašināt tirdzniecību starp abām valstīm. Vizīte notikusi Grieķijai saspringtā laikā, Atēnām cenšoties vienoties par nākamās starptautiskā aizdevuma daļas saņemšanu.

Kā vērtējuši rietumu mediji, piemēram, "The Wall Street Journal" un "The New York Times", Krievija "ar naudu un šarmu cenšas sašķelt ES valstu vienotību sankciju jautājumā".

  • Krievijas valdība 2014.gada augustā noteica sarakstu ar pārtikas precēm, kuru ievešana no ES, ASV, Kanādas, Norvēģijas tiek aizliegta uz gadu.
  • Sarakstā iekļauti piena un zivju produkti, kas veido nozīmīgu daļu no Latvijas eksporta uz Krieviju.
  • Embargo bija Krievijas atbilde uz Rietumvalstu noteiktajām sankcijām. ES, Kanāda, Norvēģija, Japāna tās ieviesa, tādējādi reaģējot uz Maskavas iesaisti Austrumukrainas konfliktā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!