Foto: DELFI

Tirdzniecības centru "Galactico" attīstītāja SIA "Linstow Center Management" šodien Igaunijas galvaspilsētā Tallinā atklāj tirdzniecības centru "Ülemiste", informē 'Linstow" pārstāve Aija Liepiņa.

Centra rekonstrukcijā, kas ilga no pagājušā gada septembra līdz šī gada oktobrim, "Linstow Center Management" ieguldīja 40 miljonus eiro.

Pēc rekonstrukcijas līdzšinējā tirdzniecības centra platība ir divkāršota - no 49 700 kvadrātmetriem uz 92 500 kvadrātmetriem. Līdzšinējo 160 veikalu vietā no šodienas būs iespēja apmeklēt 205 veikalus, kafejnīcas un restorānus.

Līdz ar paplašināšanos klāt nākuši tādi zīmolu veikali kā "H&M", "H&M Home", "Zara", "Mohito", "Reserved", "Crop", "Sinsay", "House", "Sports Direct", "River Island", "Tommy Hilfiger", "Next", "Calvin Klein", "Tom Taylor", "Marc O’Polo" un citi.

Tirdzniecības centra paplašināšanas laikā uzbūvēta arī daudzstāvu autostāvvieta, kuras platība ir 13 400 kvadrātmetri. Tāpat klientu ērtībām ieviesti arī vairāki servisi: bērnu ratiņu noma, invalīdu ratiņu noma cilvēkiem ar kustību traucējumiem un veciem cilvēkiem, digitāls transporta kustības saraksts, mobilo telefonu uzlāde un citi pakalpojumi.

"Linstow Center Management" valdes priekšsēdētājs Frode Gronvolds atzīmē, ka kopš "Ülemiste" atvēršanas 2004.gada aprīlī ir pagājuši desmit darbības gadi.

"Lai attīstītos kopsolī ar pilsētu, apkārtējo vidi un tās infrastruktūru, kā arī lai apmierinātu aizvien pieaugošo pircēju pieprasījumu pēc plašāka veikalu klāsta un preču izvēles, no kā izriet arī nomnieku augošais pieprasījums pēc nomas platības, esam īstenojuši tirdzniecības centra rekonstrukciju," norāda Gronvolds.

"Ülemiste" ir pirmais tirdzniecības centrs Baltijā, kurš plāno iegūt pasaulē visbiežāk lietoto ilgtspējīgi būvēto ēku sertifikācijas sistēmas BREEAM ("British Research Establishment Environmental Assessment Method") sertifikātu.

''Galactico" tirdzniecības centru - "Alfa", "Galerija Centrs", "Mols", "Dole", "Origo" - attīstītājs un nekustamā īpašuma apsaimniekotājs LCM Latvijā darbojas 17 gadus. Kopējā apsaimniekojamā tirdzniecības centru platība Latvijā ir 230 000 kvadrātmetru, bet visā Baltijā - 275 000 kvadrātmetru. "Linstow Center Management" apsaimnieko arī lielāko tirdzniecības centru Igaunijā "Ülemiste".

Kā ziņots, "Linstow Center Management" apgrozījums pērn bija trīs miljoni eiro un uzņēmums strādāja ar 106 637 eiro zaudējumiem, liecina "Firmas.lv" informācija.

SIA "Linstow Center Management" dibināta 2004.gada 30.septembrī. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 162 486 eiro. "Linstow Center Management" vienīgais īpašnieks ir Norvēģijas uzņēmums AS "Linstow".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!