Foto: RIA Novosti/Scanpix
Investīciju veikšana Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Somijas komandā Helsinku "Jokerit" nes peļņu, izteicies vienības līdzīpašnieks Romāns Rotenbergs, kurš ir arī citas līgas komandas Sanktpēterburgas SKA viceprezidents mārketinga un biznesa attīstības jautājumos.

""Jokerit" man ir investīcijas, kuras nes peļņu. Savukārt no sportisko rezultātu viedokļa man ir tikai viena komanda - SKA," Krievijas mediji citē Rotenberga izteikumus. "Tādējādi, atbildot par mārketingu un spēlētāju izvēli, netieši ietekmēju SKA rezultātus, katra vienības uzvara ir arī mans nopelns."

"Savukārt ar "Jokerit" jautājumiem nodarbojas citi cilvēki. Šis klubs ir veiksmīgs biznesa modelis, kas, pirmkārt, nes peļņu," pauda uzņēmējs. "Otrkārt, mēs varam izmantot somu modeli arī Krievijā. SKA komandā jau izmantojam gūto pieredzi - jaunās zināšanas palīdzēja vienoties par abpusēji izdevīgu sadarbību ar sporta halles īpašniekiem, kas mums jau devis aptuveni 100 miljonu rubļu (1,8 miljonu eiro) ieguvumus."

"Novērojot somu kluba un "Hartwall" arēnas darbu, redzam, kā ļaudis strādā citos tirgos. Tāpat tas ļauj paplašināt KHL un veidojas laba sinerģija," izteicies Rotenbergs.

Kā zināms, pirms nedēļas izskanēja informācija, ka Romāns Rotenbergs izpircis savam tēvam un tēvocim piederošās daļas "Hartwall" arēnā, kurā "Jokerit" vienība aizvada spēles.

Kompānija "Arena Events Oy", kas pieder brāļiem Arkādijam un Borisam Rotenbergiem, kā arī Genādijam Timčenko, 2013.gada jūnijā iegādājās "Hartwall" arēnu un daļu "Jokerit" komandas. Savukārt tagad tam piederošās daļas pārpircis B.Rotenberga dēls Romāns. Kā vēstīja laikraksts "Helsingin Sanomat", darījums veikts jau jūnijā.

Kā vēstīja biznesa laikraksts "Vedomosti", darījums noticis Rietumu pasaules noteikto sankciju dēļ. Jau martā Boriss un Arkādijs Rotenbergi, kā arī miljardieris Timčenko tika iekļauti ASV sankciju sarakstā, bet vēlāk KHL komandas Maskavas "Dinamo" prezidents A.Rotenbergs tika iekļauts arī Eiropas Savienības (ES) melnajā sarakstā.

Timčenko, kuram pieder SKA komanda, pēc nokļūšanas sankciju varā atbrīvojies no daudziem saviem aktīviem.

"Jokerit" komandai šī ir pirmā sezona KHL, bet ar 41 punktu 18 spēlēs tā atrodas Rietumu konferences kopvērtējuma augstajā trešajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!