Sērfošana Eiropā un pilsētas centrā? Jau 2015. gada jūnijā tas būs iespējams Roterdamā, pilsētas kanālā.

Pašlaik vēl Roterdamas pilsētas kanāls ir mierīgs, bet jau drīz kanālā pie Jūras muzeja ūdens kļūs mežonīgi viļņojošs, jo pilsētas vadība plāno kanālā radīt mākslīgos viļņus, kas būs piemēroti dažādām ūdens atrakcijām – peldēšanai, sērfošanai, braukšanai ar dēli, niršanai un citām aktivitātēm.

Jau nākamajā gadā Nīderlandes otrās lielākās pilsētas centrā tiks īstenots projekts "RiF010". Tajā paredzēts kanālā radīt līdz 1,5 metrus augstus viļņus, bet atpūtnieku ērtībai tiks izveidota arī kafejnīca un inventāra nomas punkts. 

Foto: Publicitātes foto

Kopumā projekts izmaksā 3,5 miljonus eiro, un būvniecības darbi sāksies jau šomēnes. To dēļ, daļā kanāla tiks apturēta straume, izveidojot tādu kā mākslīgu baseinu. Viļņu ģenerators ar 7,5 sekunžu intervālu tajā radīs viļņus.Projekta iniciators bija Edvīns van Viegens (Edwin van Viegen), kas iesniedz projekta pieteikumu pilsētas domē, to sabiedriskajā apspriešanā iedzīvotāji atbalstījuši un tagad to īstenos Delftas Tehniskās universitātes speciālisti.

Plānots, ka Roterdamas centrā sērfot varēs no aprīļa līdz novembrim. 

Interesanti, ka arī Vācijas pilsētā Berlīnē 2018. gadā paredzēts atklāt mākslīgo viļņu baseinu sērfošanai, kas atradīsies iepirkšanās centrā netālu no Aleksandra laukuma. Laikraksts "Der Tagesspiegel" ziņo, ka pusstundas sērfošana šajā 10 reiz 15 metrus lielajā baseinā izmaksāšot 25 eiro. Jaunajā iepirkšanās centrā līdzās 60 veikaliem būšot arī citas ekstrēmās un aktīvās atpūtās iespējas. 

Savukārt Minhenes lidostā jau pašlaik var sērfot mākslīgajos viļņos. Tas gan būs iespējams tikai līdz 24. augustam, jo tik ilgi tur atradīsies mākslīgo viļņu baseins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!