Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ryanair“ darbinieku streiks 12. jūlijā ietekmējis apmēram 42 tūkstošus ceļotāju, aviokompānijas darbinieki plāno streikot arī 25. un 26. jūlijā, savukārt piloti Īrijā – 20. un 24. jūlijā. Lidostas "Rīga" rīcībā šobrīd nav informācijas par "Ryanair" plāniem atcelt lidojumus no/uz Rīgu streiku dēļ.

Pagājušajā nedēļā “Ryanair” piloti Īrijā pieteica 24 stundu streiku, lai cīnītos par savām darbinieku tiesībām, bet Spānijā, Itālijā, Portugālē un Beļģijā strādājošais kompānijas apkalpes personāls jau paziņojis par streiku uzsākšanu 25. un 26. jūlijā. “Ryanair” atsakās izpildīt arodbiedrību prasības, kā rezultātā jūlija beigās plānotie streiki potenciāli varētu ietekmēt vairākus simtus tūkstošus pasažieru, norāda uzņēmumā "Skycop".

12.jūlijā "Ryanair atcēla 30 lidojumus starp Dublinu un Lielbritāniju, ziņo "The Independent", tomēr pilotu streiks Īrijā lidojumu režīmu lidostā "Rīga" neietekmēja, portālam "Delfi" atzina lidostas pārstāve Laura Karnīte. Tāpat lidostas rīcībā šobrīd nav informācijas par "Ryanair" plāniem atcelt lidojumus no/uz Rīgu streiku dēļ.

Jāatzīmē, ka 20. jūlijs ir viena no aizņemtākajām dienām aviācijas nozarē, savukārt 24. jūlijs ir brīvdiena visās Lielbritānijas skolās, ziņo "The Independent".

Jau kopš aprīļa aviokompānija “Ryanair” ir bijusi informēta par apkalpes personāla un pilotu arodbiedrību prasībām, norāda "Skycop" taču līdz šim kompānija nav veikusi darbības, kas varētu situāciju mainīt. Pēc Īrijas pilotu arodbiedrības ("Irish Air Line Pilots’ Association" (IALPA)) paziņojuma par 12. jūlijā plānoto streiku, “Ryanair” iesniedza prasību tā rīkošanu atcelt, minot, ka pilotu rīkotie protesti neesot nepieciešami.

Īrijas pilotu arodbiedrība, kas nav apmierināta ar notiekošo pilotu transfēra procesu starp Eiropas un Āfrikas “Ryanair” lidostām, jo tas negatīvi ietekmē pilotu ģimenes un personīgo dzīvi. Savukārt darbinieki Spānijā, Itālijā, Portugālē un Beļģijā gatavi cīnīties par savām tiesībām uz augstāku samaksu un labākiem darba apstākļiem. “Ryanair” aviokompānijas darbiniekiem līdz šim bijusi noteikta stingras disciplīnas ievērošana darba laikā un kā viens no galvenajiem uzdevumiem ir arī augsto pārdošanas mērķu sasniegšana. Arodbiedrības ir iesniegušas pieprasījumu sarakstu ar nepieciešamajām izmaiņām un darba apstākļu uzlabojumiem, taču “Ryanair” tos noraidījusi.

Pēc Īrijas raidorganizācijas “RTE” sniegtās informācijas, 12. jūlijā diennakti notikušais streiks ietekmēja aptuveni 42 tūkstošus aviopasažieru.

Aviokompānijas 33 gadu vēsturē līdz šim neviens streiks netika materializējies, tomēr šoreiz "Ryanair" vadītājam Maiklam O'Līrijam no tā nav izdevies izvairīties, ziņo "The Telegraph". Tāpat aviokompānijas lidojumus būtiski ietekmē Francijas gaisa satiksmes darbiniekus streiki, tādēļ maijā tika kavēts 71 tūkstotis lidojumu, kas ietekmēja 200 tūkstošus pasažieru, jūnijā šis skaitlis palielinājās līdz 210 tūkstošiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!