Foto: DELFI

Dienvidkorejas elektronikas firma "Samsung" piektdien paziņoja, ka ASV atslēgs viedtālruņus "Galaxy Note 7", lai piespiestu atlikušos īpašniekus pārtraukt lietot drošības dēļ atsauktās ierīces.

"Samsung" paziņoja, ka 93 % no ASV esošajiem "Galaxy Note 7" ir atdoti atpakaļ kompānijai.

Taču lai no tirgus dabūtu ārā atlikušos viedtālruņus, "Samsung" nosūtīs programmas atjauninājumu, kas neļaus tālruņiem lādēties.

"Lai palielinātu piedalīšanos atsaukšanā, no 19. decembra tiks nosūtīti atjauninājumi, kas ASV "Galaxy Note 7" neļaus lādēties un darboties kā mobilām ierīcēm," paziņoja "Samsung". ASV tika pārdoti 1,9 miljoni no pasaulē pārdotajiem 2,5 miljoniem "Galaxy Note 7".

"Samsung", kas 19. augustā sāka pārdot "Galaxy Note 7", atsaukusi visus šos viedtālruņus pēc ziņām par to akumulatoru eksplozijas un aizdegšanās gadījumiem, kuru dēļ daudzi cilvēki guvuši ievainojumus. Kompānija 11. oktobrī paziņoja, ka pārtraukusi šo viedtālruņu ražošanu.

"Samsung" mērķis bija "Galaxy Note 7" konkurence ar ASV firmas "Apple" ražotajiem viedtālruņiem "iPhone", un tā ražošanas pārtraukšana ir postošs lēmums kompānijai, kas lepojas ar augstas kvalitātes produktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!