Foto: Reuters/Scanpix

Tokijas apgabaltiesa piektdien noraidījusi ASV tehnoloģiju kompānijas "Apple" prasību pret konkurējošo Dienvidkorejas tehnoloģiju ražotāju "Samsung" par patentu pārkāpumiem, vēsta ārvalstu mediji.

"Samsung" vainots nelikumīgā svešu izgudrojumu izmantošanā astoņu viedtālruņu modeļu un planšetdatoru sērijas "Galaxy" izstrādē. Tokijas apgabaltiesa atzinusi "Apple" pretenzijas par nepamatotām.

Vienlaikus tiesas lēmums nepieliek punktu abu korporāciju cīņā par Japānas tirgu. Tiesas procesā skatīts visai šaurs jautājums par tehnoloģijām, kas pārraida mūziku un citus datus no datora uz viedtālruņiem un planšetdatoriem.

Paralēli norit vēl vairāk nekā desmit tiesas procesi, kuros izskata līdzīgas "Apple" pretenzijas pret "Samsung" un otrādi. Kopumā šādas tiesvedības saistībā ar abu kompāniju strīdiem patentu jautājumos patlaban norit 10 pasaules valstīs.

Jau ziņots, ka tiesa ASV Kalifornijas štata pilsētā Sanhosē pirms nedēļas nosprieda, ka "Samsung" ir pārkāpusi ASV uzņēmuma "Apple" patentus, un lika "Samsung" samaksāt "Apple" 1,049 miljardu ASV dolāru (588 miljonu latu) kompensāciju. "Samsung" paziņoja, ka pārsūdzēs šo spriedumu ASV Apelāciju tiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!