Foto: stock.xchng
Banku karšu apkalpošanas un maksājumu kompānijas "Visa" un "MasterCard" paziņojušas, ka pilnībā pārtrauc sniegt pakalpojumus Krievijas okupētajā Ukrainas pussalā Krimā, vēsta ārvalstu prese.

"Ņemot vērā 2014.gada 19.decembra ASV sankciju pret Krieviju papildinājumu, "Visa" vairs nevar sniegt pakalpojumus un piedāvāt savus produktus Krimā. Tas nozīmē, ka kompānija turpmāk arī Krimas ATM bankas automātos nepieņems "Visa" maksājumu kartes," aģentūrai "Itar – tass" apstiprinājusi kompānija.

Tikmēr Krievijas centrālā banka paziņojusi, ka Krimas bankas turpina strādāt ierastajā ritmā. Banka specifiski nekomentē kompāniju paziņojumu.

Krimā kopumā strādā 31 banka, liecina "Russia Today" informācija.

Jau vēstīts, ka Krievija februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!