Foto: Shutterstock

Reaģējot uz ASV un Rietumvalstu sankcijām, dusmīgi Krievijas patrioti Amūras apgabalā liek mainīt picērijas nosaukumu no "Ņujorkas picērija" uz patriotiskāku, vēsta portāls "The Moscow Times".

Kādā Amūras apgabala mazpilsētā iedzīvotāji uzsākuši kampaņu, lai piespiestu picērijas īpašnieku atrast "daudz pieņemamāku nosaukumu" picērijai.

"Mēs, Belogorskas iedzīvotāji," rakstīts aktīvistu izsūtītajā vēstulē, "esam ļoti neapmierināti ar picērijas atvēršanu pilsētas centrā, ar tik "skaļu" vārdu kā "Ņujorka"."

Viņuprāt, šis vārds rada asociācijas ar ASV simboliem kā Brīvības statuju, laikā, kad ASV piespriež Krievijai sankcijas. Vēstules rakstītāji ir neizpratnē, vai tiešām nav iespējams atrast kādu krievu nosaukumu picērijai.

Portāls vēsta, ka nav zināms, ko ar nosaukumu picērijas īpašnieks bija domājis, taču tagad tā pārsaukta par "Amūras picēriju".

Portāls vēsta, ka Krievijas iedzīvotāji meklē arvien radošākus veidus, kā nosodīt ASV par Krievijai piemērotajām sankcijām.

Piemēram, publiskoti vairāki video, kur Krievijas iedzīvotāji ar āmuru šķaida "Apple" produktus, protestējot pret ASV noteiktajām sankcijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!