Foto: DELFI
Arī Kazahstāna ir ieviesusi aizliegumu ievest zivju produkciju no Latvijas un Igaunijas, ko Krievija jau ir izdarījusi no 4. jūnija, otrdien pavēstīja Krievijas Veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests "Rosseļhoznadzor".

"Rosseļhoznadzor" paziņoja, ka Kazahstānas veterinārās kontroles un uzraudzības komiteja ir informējusi Krievijas dienestu, ka ir ieviesusi pagaidu ierobežojumus ievest gatavo un konservējamo zivju produkciju, kas ražota Latvijas un Igaunijas zivju pārstrādes uzņēmumos.

Lēmums pieņemts pēc tam, kad Kazahstānas speciālisti iepazinās ar "Rosseļhoznadzor" ekspertu atskaitēm, kas sagatavotas pēc maijā Latvijas un Igaunijas zivju pārstrādes uzņēmumos veiktajām inspekcijām.

Jau ziņots, ka "Rosseļhoznadzor" vadītāja vietnieks Nikolajs Vlasovs otrdien paziņoja, ka dienests ir gatavs atcelt kopš 4. jūnija noteikto aizliegumu ievest zivis un zivju produkciju no Latvijas, ja tiks novērsti atklātie trūkumi.

Latvijas Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) 16.jūlijā paziņoja, ka Latvijas zivrūpnieki ir novērsuši "Rosseļhoznadzor" konstatētās neatbilstības, un PVD ir jāsagatavo komentāri un korektīvo darbību apraksti, un divu mēnešu laikā jānosūta Krievijas dienestam.

"Rosseļhoznadzor" tomēr šos dokumentus vēl nav saņēmis, noskaidroja aģentūra "Interfax".

Savukārt Krievijas patērētāju tiesību aizsardzības dienests "Rospotrebnadzor" no 1.augusta aizliegs ievest zivju konservus no pieciem Latvijas uzņēmumiem.

4. jūnijā "Rosseļhoznadzor" noteica aizliegumu ievest zivis un zivju produkciju no Latvijas un Igaunijas. Iemesls produkcijas ievešanas aizlieguma bija veterināro un sanitāro prasību pārkāpumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!