Foto: AFP/Scanpix
Runājot par dārzeņu un augļu importa aizliegumu, jāatgādina, ka Krievijā aizliegts ievest arī Nīderlandē audzētās tulpes, aģentūrai "Itar – Tass" paziņojis Krievijas veterinārais un fitosanitārais dienests "Rosseļhoznadzor".

Nīderlande, izmantojot reeksporta taktiku, cenšas šo aizliegumu apiet, norādījis dienests. "Ja mēs runājām par importa aizliegumu, visas tulpes, kuras no Nīderlandes tiek eksportētas, izmantojot, piemēram, Ekvadoras reeksporta sertifikātus, Krievijā netiks ievestas," aģentūrai paziņojuši "Rosseļhoznadzor" pārstāvji.

"Rosseļhoznadzor" arī norādījis, ka, izmantojot reeksporta sertifikātus, augļus Krievijā nesekmīgi centusies ievest arī Bulgārija un Polija.

Jau vēstīts, ka ar nolūku paātrināt pārtikas tirdzniecības embargo atcelšanu Ungārijai un Grieķijai gadījumā, ja tiktu pārtraukts Krievijas un ES sankciju karš, Krievijas inspektori sākuši pārtikas kvalitātes pārbaudes abās šajās Eiropas valstīs.

  • Eiropas Savienības līderi lēmuši pret Krieviju paplašināt sankcijas, kā rezultātā Brisele ieviesusi ceļošanas aizliegumus un vairāku uzņēmumu aktīvu iesaldēšanu.
  • Sankcijas pret atsevišķiem Krievijas tautsaimniecības sektoriem noteikusi arī ASV un citas pasaules lielvaras. Pasaule tādā veidā reaģē, un mēģina sodīt Krieviju par notikumiem Ukrainas austrumu reģionos, kur drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no 2014.gada aprīļa.
  • Mediji ziņo, ka kaujiniekiem no Krievijas tiek piegādāti papildspēki, kā arī kaujas tehnika un ieroči. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!