Foto: RIA Novosti/Scanpix
Krievijas miljardieri Boriss un Arkadijs Rotenbergi pārdevuši 49% Somijas un Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba "Jokerit" akciju Borisa dēlam Romānam Rotenbergam, liecina informācija Somijas medijos.

Abi Krievijas miljardieri un tuvi Krievijas prezidenta Vladimira Putina sabiedrotie uzņēmuma akcijas ieguva 2013.gadā, darījuma summa gan netika nosaukta. Kā portālam "Delfi" norādīja "Jokerit" Helsinku birojā, šobrīd visas amatpersonas, kas darījumu varētu komentēt vai apstiprināt, atrodas vizītē Krievijā.

Tāpat Romāns Rotenbergs ar savu uzņēmumu "Longviс Capital" kļuvis par "Jokerit" mājas spēļu galvenās arēnas 13 000 ietilpīgās Helsinku "Hartwall" akciju kontrolpaketes īpašnieku, arēnu iegādājoties no Borisa Rotenberga un cita Putina "drauga" Genādija Timčenko, vēsta laikraksts "Helsingin Sanomat". Timčenko gan paliks arēnas īpašnieku mazākuma akcionārs.

Jau vēstīts, ka pēc Rotenbergu darījuma 2013.gadā tika pieņemts lēmums "Jokerit" uzsākt jauno sezonu KHL sastāvā.

Šī gada augustā "Jokerit" paziņoja, ka pret Krievijas biznesmeņiem vērstās ES un ASV sankcijas kluba biznesu un darbību neietekmēs.

Ziņots, ka Rotenbergi un Timčenko iekļauti ES un ASV sankciju melnajā sarakstā. Biznesmeņi ir tuvi Putina sabiedrotie. Krievijā arī tiek izstrādāts "Rotenbergu likums", kas paredz, ka tie Krievijas bagātnieki, kas rietumvalstīs zaudējuši līdzekļus sankciju dēļ, varēs pretendēt uz prāvām Kremļa kompensācijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!