Foto: AFP/Scanpix
Felikstovas ostā Lielbritānijā ir pietauvojies pasaulē lielākais kravas kuģis, Honkongā reģistrētais "CSCL Globe", kas veicis savu pirmo braucienu uz Eiropu, vēsta britu mediji.

Dienvidkorejā uzbūvētais kuģis ir 400 metrus garš, 59 metru splatsun tā kravnesība ir 184 tūkstoši tonnu. Uz tā var satilpt 19 100 standarta kravas konteineru, kas ir par 1000 konteneriem vairāk nekā iepriekšējam kuģim-rekordistam, raksta "The Mirror". Kuģa apkalpe ir tikai 31 cilvēks.

Savu pirmo kravas reisu "CSCL Globe" iesāka 14.decembrī Jatjnaņas ostā Ķīnā, pieturēja Malaizijā, lai iekrautu vēl kravu un caur Suecas kanālu turpināja 11 067 jūras jūdzes garo ceļu uz Angliju. Pirmajā reisā tas atveda gandrīz maksimālo kravas apjomu - 10 095 konteinerus. Salikti viens uz otra, tie piecreiz pārspētu Everesta augstumu. Britu patērētājiem paredzētā krava ir mēbeles, sadzīves tehnika, apavi, aksesuāri un rotaļlietas, kā arī pārtika, elektronika, grāmatas, gultas veļa un vannas istabas piederumi. No Anglijas kuģis lielākoties aizvedīs metāllūžņus, makulatūru un plastmasas atkritumus, ko paredzēts pārstrādāt, un tikai katrs piektais konteiners vedīs preces. Nākamie pieturas punkti kuģim būs Roterdama, Hamburga un Zēbrige.

"CSCL Globe" ir pirmais no pieciem "China Shipping Container Line" rēderejas pasūtītajiem identiskajiem kravas kuģiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!