Foto: AP/Scanpix
Sīrijas premjers Vaelu al Halki izteicis vēlmi pievienoties Eirāzijas Ekonomiskajai savienībai (EES), vēsta Krievijas mediji.

"Varu apliecināt, ka sarunas ar Krieviju par Sīrijas pievienošanos EES un EES muitas zonai šobrīd notiek," intervijā "RIA Novosti" atklājis valsts premjers, piebilstot, ka Damaska šādu soli vēlētos spert, lai stiprinātu attiecības ar tai "draudzīgām valstīm", kuras saista kopīgas ekonomikas saites un tirdzniecība.

Kā liecina Kremļa finansētā kanāla "Russia Today" informācija, EES dalībvalstis Baltkrievija un Krievija šobrīd arī apsver jauna finansiāla aizdevuma piešķiršanu Sīrijai. Tiesa gan, tā apmērs netiek precizēts.

EES eksistē kopš 2015. gada 1. janvāra. Savienība šobrīd ir starp četrām valstīm - Krieviju, Baltkrieviju, Kazahstānu un Armēniju. Ceļā uz EES dalībvalsts statusu ir arī Kirgizstāna. Vēlmi ciešāk sadarboties ar EES un pievienoties savienības muitas zonai izteikušas arī Taizeme, Ēģipte un Indija.

Ziņots, ka Sīrijā kopš 2011. gada norit konflkts ar protestiem pret valdību, kas pāraudzis pilsoņu karā, kurā gājuši bojā vairāk nekā 230 000 cilvēku un miljoniem devušies bēgļu gaitās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!