Foto: Reuters/Scanpix
Krievijas valsts propagandas kanāls "Sputnik" pārtraucis ziņu portāla darbību Zviedrijā, Norvēģijā, Dānijā un Somijā.

Paziņojums par kanāla darbības pārtraukšanu izplatīts tviterī piektdienas, 10. marta, vakarā. Plašāku informāciju Maskavā bāzētais portāls nav sniedzis.

Līdzšinējā Zviedrijas, Dānijas, Norvēģijas un Somijas portālu interneta adrese tagad lasītājus noved uz "Sputnik" starptautisko nodaļu, kurā tiek vēstītas ziņas un izplatīti mīti par rietumvalstīm, kā arī slavēts Vladimira Putina vadītais režīms.

"Sputnik" kanāla tvitera profiliem Skandināvijā nepilna gada laikā bija izdevies piesaistīt niecīgu skaitu sekotāju - Dānijā 126, Somijā 178, Zviedrijā 350, bet Norvēģijā 115.

"Sputnik" pagaidām nav sniedzis atbildes uz portāla "Delfi" jautājumiem par kanālu slēgšanu.

Ziņots, ka februāra sākumā "Sputnik" atvēra portālu arī latviešu valodu. Tāpat ziņots, ka savā neilgajā darbībā Latvijā portāls jau paspējis safabricēt stāstus.

"Sputnik" ir daļa no Krievijas valsts informācijas aģentūras "Rossija segodņa", kuru vada skandalozais žurnālists Dmitrijs Kiseļovs. Par savu propagandista darbību Kiseļovs ir iekļauts Eiropas Savienības sankciju sarakstā.

Savulaik Kremļa interešu rupors "Sputnik" publicējis viltus ziņas, ka Latvija tikšot "izmesta" no Eiropas Savienības, ja neuzņems bēgļus, ka Krievija ir vienīgā, kas var Sīrijā apturēt ASV plānus, un citas "atmaskojošas" vēstis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!