Foto: Itar-Tass/Scanpix
Lietuvas valdības nacionalizētās "Snoras" bankas kreditoru rindā iestājies arī viens no bagātākajiem Krievijas uzņēmējiem: Oļega Deripaskas impērija šajā bankā turējusi aptuveni 200 miljonus litu (aptuveni 40,8 miljoni latu), informē laikraksts "Lietuvos rytas", atsaucoties uz anonīmu informācijas avotu.

Deripaska ir lielākais Krievijas kompānijas "Noriļskas niķelis" akcionārs. Austrumu kaimiņvalsts bagātnieku sarakstā viņš ieņem piekto vietu – viņa kapitālu lēš 16,8 miljardu ASV dolāru (8,7 miljardi latu) apjomā.

"Lietuvos rytas" informācijas avots pavēstījis, ka "Noriļskas niķelis" glabājis "Snoras" bankā aptuveni 200 miljonus litu, un tas bijis otrais lielākais ārvalstu noguldījums šajā kredītiestādē.

"Noriļskas niķelis" ir pasaules lielākais niķeļa, vara, platīna, svina un cinka pārstrādes uzņēmums. Deripaska ir arī pasaules lielākā alumīnija ražotāja "Rusal" padomes priekšsēdētājs.

Par "alumīnija magnātu" dēvētajam Deripaskam ir biznesa intereses Lietuvā un bieži vien krustojušies viņa un bijušā "Snoras" bankas īpašnieka Vladimira Antonova ceļi, norāda laikraksts. 2003.gadā Deripaskas uzņēmumi finansēja "Konvers grupu", kuras sastāva ietilpa arī "Snoras". Antonovs bija šīs grupas lielākais akcionārs.

Jau vēstīts, ka Lietuvas valdība nacionalizējusibanku "Snoras", kuras kontrolpakete piederēja Krievijas uzņēmējam Vladimiram Antonovam. Lietuvas centrālā banka saņēmusi informāciju no ārvalstīm, ka "Snoras" aktīvos trūkst vērtspapīru vairāk nekā miljarda litu (204 miljonu latu) vērtībā. Savukārt 24.novembrī Lietuvas centrālās bankas valde atzina banku "Snoras" par maksātnespējīgu un nolēma vērsties tiesā ar prasību atzīt to par bankrotējušu.

'Snoras' bankrots kļuva par iemeslu arī tai piederošās Latvijas Krājbankas kraham.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!