Foto: Publicitātes attēli

Spānijas valsts gaisa drošības pārvalde ir sākusi izmeklēšanu pret Īrijas zemo cenu aviosabiedrību "Ryanair" pēc tam, kad "Ryanair" jūlijā pieprasīja trīs ārkārtas nolaišanās degvielas trūkuma dēļ, otrdienas vakarā paziņoja Spānijas amatpersonas.

Izmeklēšana tika uzsākta pagājušonedēļ pēc kompānijas, kura pārvalda Spānijas lidostas, sūdzības, ziņu aģentūrai AFP paziņoja Attīstības ministrijas ierēdnis.

Trīs "Ryanair" lidmašīnas 26.jūlijā Valensijā "paziņoja par ārkārtas nolaišanos degvielas trūkuma dēļ", sacīja ierēdnis. Saskaņā ar viņa teikto šīs lidmašīnas sliktu laikapstākļu dēļ bija novirzītas no Madrides lidostas un tām tika piešķirta nolaišanās prioritāte pēc pilotu brīdinājumiem, ka viņiem sāk izbeigties degviela.

"Tās nebija ārkārtas nolaišanās, tās bija normālas nolaišanās," paziņoja "Ryanair" preses sekretārs Madridē. Viņš piebilda, ka katrā lidmašīnā bija palikusi degviela vairāk nekā 30 minūtēm.

"Visi "Ryanair" reisi tiek veikti ar nepieciešamo degvielas daudzumu. Tas ietver degvielu, kas vajadzīga braukšanai pa skrejceļu, lidojumam, maršruta maiņai, novirzīšanai, un neparedzētiem notikumiem," sacīja aviosabiedrības preses sekretārs.

Īrijas laikraksts "Irish Sunday Independent" ziņoja, ka "Ryanair" nosaka katram reisam vajadzīgo degvielas daudzumu un pieprasa pilotiem iespējami mazāk papildināt degvielas krājumus un par šādiem gadījumiem sniegt paskaidrojumus rakstiski.

Spānijas patērētāju asociācija CEACCU otrdien iesniedza civilās aviācijas pārvaldei sūdzību pret "Ryanair" par pasažieru drošības apdraudēšanu. Asociācija lūdza apturēt "Ryanair" darbības licenci uz trim gadiem un piespriest naudassodu 4,5 miljonu eiro (3,2 miljonu latu) apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!