Lai gan Spānijas būvkompānijas "Sacry" vadītājs Manuels Manrike iepriekš apgalvoja, ka finanšu nesaskaņu dēļ Panamas kanāla celtniecības darbi neesot apturēti, dienu pēc šī paziņojuma, spāņu uzņēmuma pārstāvji tomēr apstiprināja kanāla būvdarbu pārtraukšanu, ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Jau ziņots, ka būvkompānijas "Sacyr" vadītājs Manuels Manrike noliedza, ka darbi pie kanāla būvniecības esot pārtraukti, lai gan kanāla administrācija ziņoja pretējo. Manrike brīdināja, ka, ja netiks rasts kompromiss papildus finanšu rašanai, tad celtniecība, kas šobrīd nodarbina ap 10 000 strādnieku, nākotnē varētu tikt pārtraukta.

Kompānijas pārstāvji publiskojuši pamatojumu, ka darbi pārtraukti 1,6 miljardu ASV dolāru līdzekļu iztrūkuma dēļ. Spānijas kompānija uzskata, ka papildu līdzekļi, jo radušies izmaksu sadārdzinājumi, jārod kanāla administrācijai, savukārt projekta pasūtītājs uzskata, ka līgumā norunātā summa nav maināma.

Darbi apturēti līdz abas puses radīšot kompromisu par turpmāko celtniecības darbu finansējumu. Kanāla administrācijas pārstāvji notikušo uzskata par šantāžu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!