Spānijas būvniecības firma "Sacyr" atsākusi Panamas kanāla būvniecības darbus, kurus nesaskaņu ar kanāla administratoriem dēļ pārtrauca pirms aptuveni divām nedēļām, vēsta "Euronews".

Būvkompānijas pārstāvji medijiem atklājuši, ka abas puses esot panākušas vienošanos par būtiskākajiem punktiem finanšu strīda atrisināšanā. Vienošanās detaļas gan nav atklātas. Taču abas puses apliecinājušas, ka ceturtdien darbi pie celtniecības atsākušies.

Jau ziņots, ka būvkompānijas "Sacyr" vadītājs Manuels Manrike 10.februārī apstiprināja, ka darbi pie kanāla būvniecības esot pārtraukti. Manrike brīdināja, ka, ja netiks rasts kompromiss papildu līdzekļu rašanai, tad celtniecība, kas šobrīd nodarbina ap 10 000 strādnieku, netiks atjaunota.

Vēstīts, ka kanāla būvnieki ir spāņu firma "Sacyr", kas regulāri draudējuši pārtraukt darbus, ja vien kanāla pārvalde nesegs papildu izmaksas 1,6 miljardu ASV dolāru (1,2 miljardu eiro) apmērā. Panamas kanāla pārvalde gan uzskata, ka esošais līgums nosaka, ka šīs neplānotās izmaksas jānodrošina pašai firmai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!