Foto: RIA Novosti/Scanpix
Amerikāņu filmu zvaigzne Stīvens Sīgals piekritis kļūt par Krievijas ieroču industrijas reklāmas seju, popularizējot jauno medību ieroču ražotāja „Orsis” šautenes modeli. To vienā no nozares centrālajiem pasākumiem - Maskavā notiekošajā ieroču un medību izstādē „Arms and Hunting” - paziņoja pats aktieris, vēsta laikraksts „The St. Petersburg Times”.

Aktieris esot jau ilgāku laiku nodibinājis draudzīgas attiecības ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, kas tāpat kā Sīgals, izrādot īpašu labpatiku pret dažādām cīņas mākslās izpausmēm, vēsta laikraksts. Sīgals izstādes laikā gan esot kritizējis ieroču aprīkojumu, ar kādu bijuši apbruņoti Putina miesassargi, kas kopējā gaisotnē tika uztverts ar humoru, vēsta Krievijas interneta mediji.

Izstādi, kas izpelnījās ievērojamu Krievijas mediju uzmanību, līdz ar prezidenta Putina klātbūtni apmeklēja arī vairākas citas augsta ranga amatpersonas, pārsvarā no militārajām valsts struktūrvienībām.

Maskavā notiekošajā izstāde piedalījās Krievijas un Itālijas, Vācijas, Beļģijas ieroču ražotāji. Izstādes mērķis ir noslēgt jaunus sadarbības līgumus ar ārzemju ieroču ražotājiem, kā arī apmainīties ar jaunākajām vēsmām nozares ekspertu vidū.

Tās laikā ierasti tiek slēgti nozīmīgi darījumi, piemēram, Itālijas ieroču ražotāja „Beretta Benelli” pārstāvji atklājuši, ka kopā ar slaveno krievu automātu ražotāju „Kalashnikov Concern” tiks strādāts pie kopējas ražošanas projekta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!