Foto: DELFI.ee

Somijas mazumtirdzniecības uzņēmums "Stockmann" uzņēmumam "S Group" pārdevis delikatešu veikalu tīklu "Delicatessen" Somijā, bet Baltijas valstīs arī turpmāk šo biznesu pārvaldīs "Stockmann", paziņoja kompānija.

"Stockmann" un "S Group" parakstījuši līgumu, kas paredz, ka "Stockmann Delicatessen" veikali "Stockmann" paspārnē kompānijas universālveikalos arī turpmāk darbosies Tallinā un Rīgā, kā bet Somijā esošās tirdzniecības vietas nonāks "S Group" īpašumā, lai gan arī turpmāk atradīsies "Stockmann" universālveikalos.

"Delicatessen" tiek piedāvāta augsta līmeņa apkalpošana un unikāla, augstas kvalitātes preču izvēle.

"Stockmann" tuvāko gadu laikā plāno investēt "Delicatessen" renovācijā Tallinā un Rīgā. Vispirms nākamgad modernizācijas darbus plānots sākt Tallinā.

Kompānijas ģenerāldirektors Lauri Veijalainens norādīja, ka Baltijas valstīs pārtikas pieredze ir būtiska universālveikalu koncepcijas daļa, tādēļ "Delicatessen" arī turpmāk būs "Stockmann" īpašumā, savukārt Somijā ir mainījusies iepirkšanās un loģistikas darbība, kas ietekmējis "Delicatessen" konkurētspēju, tādēļ arī šis biznesa atzars pārdots "S Group", lai kopīgi attīstītu biznesu.

Baltijas valstīs pārtikas ieņēmumu īpatsvars ir lielāks nekā Somijā un "Delicatessen" strādā ar peļņu, kā arī Rīgā un Tallinā ir vietējā vadība, kas atbildīga par "Delicatessen" pārtikas biznesu.

Lielākā daļa "Delicatessen" produktu tiek iegādāti no vietējiem piegādātājiem, tādēļ biznesa atzara Somijā pārdošana būtiski neietekmēs veikalu darbību Baltijas valstīs.

Darījumam Somijā ir nepieciešams konkurences uzrauga apstiprinājums. Ja tāds apstiprinājums tiks saņemts šogad, darījumu pabeigt plānots 2017.gada 31.decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!