Nabadzības nomāktā Venecuēla arvien straujāk sākusi iztukšot valsts kases rīcībā esošos ārzemju valūtas un zelta uzkrājumus, vēsta "CNN Money".

Pašlaik valsts rīcība atlikuši 10,2 miljardi ASV dolāru, bet 2017. gada laikā, atmaksājot parādu, tai starptautiskajiem aizdevējiem jāatdod 7,2 miljardi ASV dolāru.

2011. gadā Venecuēla ārzemju valūtā un zeltā uzglabāja aptuveni 30 miljardus ASV dolāru, 2015. gadā vien 20 miljardus. Valsts rezervju resursi, cīnoties pret smago ekonomikas krīzi, pamatīgi tika tērēti arī 2016. gadā, līdz 2017. gada sākumā tie sasnieguši pēdējās desmitgades zemāko līmeni.

Kā norāda "CNN Money", 7,7 miljardi no minētājiem 10,5 miljardiem Venecuēlai pieejami zelta krājumos, bet atlikušie līdzekļi ārzemju valūtā. Jau 2016. gada laikā, lai norēķinātos ar Šveici, Karakasa tai ar kravas kuģi nogādāja zeltu.

Vēstīts, ka Venecuēlā ir smaga ekonomiskā krīze, kas ir novedusi pie pārtikas trūkuma un periodiskām masveida laupīšanām.

Prezidents Nikolass Maduro visās problēmās vaino "ekonomisko karu", ko esot uzsākuši ASV imperiālisti, uzņēmēji un citi valdības oponenti.

Savukārt Maduro kritiķi krīzē vaino valdības nesaimniecisko ekonomikas politiku un pārlieku lielo paļaušanos uz naftu, kuras cenas ir ievērojami kritušās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!