Foto: shakhty.su
Šveices varas iestādes aizdomās par vērienīgu naudas atmazgāšanu bijušās Krievijas Lauksaimniecības ministres Jeļenas Skriņņikas bankas kontos iesaldējušas 61 miljonu ASV dolāru, liecina ziņu aģentūras "Interfax" informācija.

Šveices ģenerālprokuratūra apstiprinājusi, ka saistībā ar 2013. gadā uzsāktu krimināllietu par vērienīgu naudas atmazgāšanu iesaldēti vairāku personu bankas konti. Varas iestādes apstiprina, ka krimināllieta uzsākta arī pret Skriņņiku.

Kā liecina Krievijas un Šveices mediju informācija, Skriņņikai bankas kontos iesaldēti līdzekļi 61 miljona ASV dolāru apmērā.

Skriņņika Krievijas valdībā strādāja no 2009. līdz 2012. gadam. Tas ir laiks, kad ministru kabinetu premjera amatā vadīja pašreizējais valsts prezidents Vladimirs Putins.

Kā liecina aģentūras AFP informācija, laika posmā no 2007. gada līdz 2012. gadam caur Skriņņikas kontiem Šveicē apgrozīti 140 miljoni ASV dolāru. Minētās naudas izcelsme radījusi pamatotas aizdomas par naudas atmazgāšanu, tāpēc ģenerālprokuratūra ierosinājusi krimināllietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!