Foto: Reuters/Scanpix

Šveices parlamenta apakšpalāta, 126 deputātiem balsojot pret, noraidījusi likumprojektu, kas paredzēja, ka Šveices bankām jāatklāj ASV nodokļu administrācijai informācija par banku klientu darījumiem.

ASV, kas Šveices bankām pārmet to, ka tās palīdz ASV pilsoņiem izvairīties no nodokļiem, bija pieprasījusi, lai Šveice līdz šī gada 1.jūlijam pieņem likumu, kas liktu bankām atklāt informāciju par to klientu darījumiem.

Ņemot vērā, ka Šveices parlamenta sesija beidzas jau šonedēļ, negatīvs parlamenta apakšpalātas balsojums par šo likumu nozīmē, ka faktiski tā pieņemšana ir bloķēta.

Šveices parlamenta Senāts, piekāpjoties ASV spiedienam un draudiem par apsūdzību izvirzīšanu pret Šveices bankām, minēto likumprojektu ļoti negribīgi apstiprināja pagājušajā nedēļā, ziņo "BBC".

Apakšpalātas noraidītais likumprojekts cita starpā paredzēja, ka Šveices bankām kompensācijās par neiegūtajiem nodokļu ieņēmumiem, būtu jāizmaksā ASV aptuveni 10 miljardus ASV dolāru ( ap 5,3 miljardus latu) lielas kompensācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!