Foto: AP/Scanpix

Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) ceturtdien prognozēja, ka sarunas par jauno finansiālās palīdzības programmu Grieķijai būs grūtas.

"Lai virzītos uz priekšu, mums ir nepieciešams pietiekams progress, novērtējot politikas reformas, saistības, īstenošanu un finansējumu," sacīja SVF preses sekretārs Džerijs Raiss.

"Nepārprotami priekšā ir grūts ceļš, mēs esam tikai procesa sākumā," viņš piebilda.

"Attiecībā uz [Grieķijas] parāda atvieglošanu būs nepieciešamas specifiskas, konkrētas saistības" no Eiropas aizdevēju puses, norādīja Raiss.

Jau vēstits, ka SVF ir paziņojis, ka, lai tas piedalītos piedalītos palīdzības programmā, ir nepieciešamību mazināt Grieķijas parāda slogu.

Grieķijas valdība ceturtdien paziņoja, ka aizdevēji tuvākajā laikā ieradīsies Atēnās, lai sāktu sarunas par jaunu starptautiskā aizdevuma programmu.

Grieķijas Finanšu ministrija paziņoja, ka pārstāvji no Eiropas Savienības (ES), Eiropas Centrālās bankas (ECB) un SVF, visticamāk, Atēnās ieradīsies piektdien, lai runātu par 86 miljardu eiro plaša glābšanas aizdevuma piešķiršanu uz trim gadiem. Tas būs trešais starptautiskais glābšanas aizdevums Grieķijai pēdējo gadu laikā.

Grieķija un tās starptautiskie aizdevēji pagājušajā nedēļā vienojās par jaunu aizdevumu apmaiņā pret reformām ar mērķi novērst Grieķijas iespējamo izstāšanos no eiro zonas saistībā ar nespēju samaksāt milzīgos parādus.

Grieķijas parlaments ceturtdien pieņēma likumu par otru reformu paketi, kas nepieciešama starptautiska aizdevuma iegūšanai valsts ekonomikas glābšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!