Foto: RIA Novosti/Scanpix

Lielākais kredītētājs Baltijas valstīs - Zviedrijas "Swedbank" - pirmdien paziņojis, ka Ukrainas krīze kavēs kredītu pieprasījuma atgūšanos Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, kā arī ietekmēs kredītu kvalitāti reģionā, vēsta "Bloomberg".

Banka 28.aprīlī paziņoja par peļņas kāpumu par 12% šī gada pirmajā ceturksnī. Tomēr kredītiestāde arī norāda, ka notikumi Ukrainā radījuši bažas Baltijas valstīs un, visticamāk, vēl vairāk aizkavēs kredītu pieprasījuma kāpumu.

Tiek sagaidīts, ka jau pirmdien Eiropas Savienība un ASV noteiks jaunas sankcijas pret Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam pietuvinātām Krievijas kompānijām un privātpersonām.

Līdz šim noteiktās sankcijas pret Krieviju ir bijušas ierobežotas, bet, ja tās palielinās, varētu tikt ietekmēta globālā ekonomikas izaugsme, it īpaši Eiropā, sacīja bankas izpilddirektors Mihaels Volfs.

Lai gan tieši Baltijas valsts ir visievainojamākās pret Krieviju vērstu sankciju gadījumā, līdz šim "Swedbank" nekādu finansiālu šīs krīzes ietekmi nav izjutusi.

Kā vēstīts, aizvadītajā nedēļā prokrieviskie separātisti Austrumukrainā sagūstīja astoņus starptautiskos novērotājus. Krievija Ukrainas pierobežā sākusi negaidītas militārās mācības, tādējādi audzējot saspīlējumu un spiedienu uz rietumvalstīm vērsties pret Krievijas agresiju reģionā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!