Foto: AP/Scanpix
Krievijas prezidents Vladmirs Putins, īstenojot ekonomikas krīzes apkarošanas plānu, parakstījis dekrētu, kas paredz 110 000 valsts sektorā strādājošo atlaišanu no darba, vēsta "CNN Money".

Teju visi atbrīvotie pārstāv Iekšlietu ministrijas struktūras, piemēram, valsts policiju un ceļu drošības uzraudzības dienestu.

Tādējādi Krievija cenšas pārvarēt vienu no lielākajām ekonomikas krīzēm valsts vēsturē, kuru izraisījusi rietumvalstu noteiktās sankcijas un zemās naftas cenas. 

Tāpat iespaidīgais atlaisto darbinieku skaits, kā novērtējusi Krievijas valdība,  palīdzēs sasniegt mērķi par 10% samazināt valsts pārvaldē nodarbināto skaitu.

Šī gada pirmajā ceturksnī valsts ekonomika sarukusi par 2,2 %, Starptautiskas Valūtas fonds prognozē, ka kopumā Krievijas ekonomika 2015. gadā samazināsies par 3,8%.

Ziņots, ka Eiropas Savienības līderi lēmuši pret Krieviju paplašināt sankcijas, kā rezultātā Brisele ieviesusi ceļošanas aizliegumus un vairāku uzņēmumu aktīvu iesaldēšanu. Sankcijas pret atsevišķiem Krievijas tautsaimniecības sektoriem noteikusi arī ASV un citas pasaules lielvaras.

Pasaule tādā veidā reaģē, un mēģina sodīt Krieviju par notikumiem Ukrainas austrumu reģionos, kur drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no 2014.gada aprīļa.

Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki, kā arī kaujas tehnika un ieroči no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!