Foto: F64

ASV elektrisko automašīnu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pirmdien paziņojis, ka panācis vienošanos par saules enerģijas ražošanas kompānijas "SolarCity" iegādi par 2,6 miljardiem ASV dolāru (2,3 miljardi eiro).

"Tesla" par centieniem iegādāties "SolarCity" paziņoja jūnijā, tomēr šos plānus kritizējusi Volstrīta, bažījoties par "Tesla" vadītāja Īlona Maska, kurš ir vienlaicīgi arī "SolarCity" padomes priekšsēdētājs un šīs kompānijas lielākais akcionārs, nodomiem.

Daži eksperti ir izteikuši pieņēmumu, ka šāds darījums varētu novērst "Tesla" nodomus turpmāko pāris gadu laikā ievērojami palielināt elektrisko automašīnu ražošanu.

Savukārt "Tesla" uzsvēra, ka abu kompāniju spēku apvienošana ļaus apmierināt augošo videi draudzīgi noskaņoto patērētāju vajadzības. Darījums arī ļaus samazināt ražošanas un mārketinga izmaksas, radot "pasaulē vienīgo vertikāli integrētu ilgtspējīgas enerģijas kompāniju", paziņoja "Tesla".

Darījumu ir apstiprinājušas abu kompāniju padomes, bet tā pabeigšanai vēl jāgūst "Tesla" un "SolarCity" akcionāru piekrišana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!