Foto: DELFI

Apvienotās Karalistes pilsētā Mančestrā no rītdienas, 13. decembra, līdz 15. decembrim tiesā skatīs "Baltic International Bank", kas aizstāja SIA "VB Football Assets", prasību pret uzņēmumu "Segesta Limited" par 2008. gadā noslēgtajā investīciju līgumā atrunāto saistību neizpildi.

"Segesta Limited" pieder "Blackpool" futbola kluba līdzīpašniekam Ovenam Oistonam, un tai pieder futbola stadions, kurā spēles aizvada minētais klubs.

AS "Belokon Holdings" paziņojumā medijiem informē, ka 2008. gadā starp Valērijam Belokoņam piederošo "VB Football Assets" un "Segesta Limited" tika noslēgts investīciju līgums atbilstoši kuram Belokoņs ieguldīja 4,75 miljonus sterliņu mārciņu (5,67 miljonus eiro) "Blackpool" kluba stadiona divu jaunu tribīņu un papildu telpu izbūvē. Līgums paredzēja, ka ienākumi no šīm būvēm starp abām kompānijām tiek dalīti uz pusēm. "Segesta Limited" savas saistības nav pildījusi, nesniedz informāciju par investīciju izlietojumu un gūtajiem ienākumiem no šiem infrastruktūras objektiem, tāpēc tagad ar tiesas starpniecību tai tiek prasīts sniegt atskaiti, pamatojošus dokumentus un izmaksāt visas summas, kuras prasītājam pienākas atbilstoši investīciju līgumam, kā arī piedzīt no "Segesta Limited" nokavējuma procentus un tiesāšanas izmaksas.

Iesaistoties "Blackpool" futbola klubā, Belokoņs investējis vairāk nekā 10 miljonus sterliņu mārciņu (11,93 milonus eiro) vairākos komandas attīstībai nozīmīgos virzienos. Belokoņa sākotnējā samaksa par "Blackpool" akcijām deva klubam reālu naudu, ko investēt futbolā. Investīciju līgums ar "Segesta Limited", par kuru tagad notiek tiesvedība, garantēja nepieciešamos stadiona infrastruktūras uzlabojumus un jaunu tribīņu izbūvi fanu ērtībām. Belokoņs bez Oistonu ģimenes atbalsta izveidoja fondu augsti kvalificēta trenera un spēlētāju piesaistei un apmaksai, informē "Belokon Holdings".

Paralēli prasībai par investīciju līgumu, Belokoņam piederošais uzņēmums "VB Football Assets", kas ir "Blackpool" futbola kluba akcionārs, ir arī iesniedzis prasību par minoritārā akcionāra tiesību aizskaršanu pret Ovenu Oistonu un Karlu Oistonu un viņiem piederošo kompāniju "Segesta Limited". Šī prasība tiesā tiks skatīta 2017. gada vasarā.

Jau ziņots, ka pēdējo sezonu laikā "Blackpool" piedzīvo ļoti grūtus laikus. Savā starpā cīnās kluba īpašnieki Belokoņs un Oistonu ģimene, bet pati komanda ir tuvu izkrišanai uz ceturto līgu, lai gan vēl 2011. gadā tā spēlēja premjerlīgā.

Belokoņs tiesājas ar "Blackpool" futbola kluba līdzīpašniekiem Oistoniem, jo viņi esot pārskaitījuši miljoniem mārciņu "Blackpool" līdzekļu uz citām sev piederošām kompānijām, izsniedzot nenodrošinātus bezprocentu aizdevumus un izmaksājot sev direktoru algas.

2006. gadā Belokoņs iegādājās 20% kluba akciju, un tieši viņa finansiālais atbalsts tika uzskatīts par galveno iemeslu, kāpēc komandai izdevās sasniegt premjerlīgu. Tomēr tagad īpašnieku starpā valda nesaskaņas, kuras abas puses nekautrējas arī iztirzāt publiski. Savukārt "Blackpool" līdzjutēji jau ilgu laiku pieprasa, lai kontrolpaketes īpašnieki pamet klubu. Marta vidū Belokoņs paziņoja, ka nevēlas pamest Blekpūles futbola klubu.

Belokoņs ir lielākais "Baltic International Bank" akcionārs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!