Foto: AFP/Scanpix
Skati Karakasas tirgos sāk atgādināt 20. gadu Vāciju – hiperinflācija sasniegusi tik augstu līmeni, ka vairāki tirgotāji valūtu vairs neskaita, bet sver, vēsta “Independent.co.uk”.

Inflācija šogad Venecuēlā varētu sasniegt pat 720%, bet pēc nomināla lielākā banknote ir vērta vien 5 ASV centus, turklāt arī šīs banknotes pārdod galvenokārt melnajā tirgū.

Tāpat, kā novērojis “Independent”, standarta izmēra naudas maki zaudējuši savu praktisko nozīmi, jo cilvēki, dodoties iepirkties, naudu nes kaudzēm. Galvenokārt banknotes tiek pārnēsātas rokassomiņās un mugursomās.

Kāds no tirgotājiem, Humberto Gonsaless, medijam atklājis, ka naudu sver uz tiem pašiem svariem, kur sieru.

“Tas ir skumji. Šobrīd šķiet, ka siers ir vērtīgāks par naudu,” sacījis veikalnieks.

Līdz ar augsto hiperinflāciju sarežģīti atrast arī bankas automātus, kuri jau nebūtu iztukšoti. Tos regulāri nākas uzpildīt vairākas reizes dienā, raksta britu medijs.

Vēstīts, ka Venecuēlā ir smaga ekonomiskā krīze, kas ir novedusi pie pārtikas trūkuma un periodiskām masveida laupīšanām.

Prezidents Nikolass Maduro visās problēmās vaino "ekonomisko karu", ko esot uzsākuši ASV imperiālisti, uzņēmēji un citi valdības oponenti.

Savukārt Maduro kritiķi krīzē vaino valdības nesaimniecisko ekonomikas politiku un pārlieku lielo paļaušanos uz naftu, kuras cenas ir ievērojami kritušās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!