ASV Republikāņu partijas vadošais Baltā nama kandidāts Donalds Tramps otrdien paziņoja, ka viņa turība "pārsniedz desmit miljardus dolāru". Šī summa ir vairāk nekā divas reizes lielāka par neatkarīgajām aplēsām.

Ņujorkas nekustamo īpašu magnāts apliecināja, ka viņš Federālajai Vēlēšanu komisijai iesniedzis izziņu par personīgajām finansēm. Šis solis ir jāsper visiem Baltā nama pretendentiem, lai kvalificētos par kandidātu.

Komisija vēl dokumentu nav nodevusi atklātībai, bet sagaidāms, ka tā to darīs 30 dienu laikā.

Trampa bagātības ir pieaugušas, kopš viņa pēdējo reizi aizpildīja formu par personīgajām finansēm, un tagad kandidāta neto vērtība "pārsniedz desmit miljardus dolāru", paziņoja Trampa vēlēšanu štābs.

"Es aizpildīju savu formu par personīgo finanšu informāciju un varu ar lepnumu paziņot, ka tā ir lielākā Federālās Vēlēšanu komisijas vēsturē," Tramps apliecināja paziņojumā.

Žurnāla "Forbes" pētnieki pērn skaidroja, ka Trampa neto vērtība nepārsniedz četrus miljardus dolāru, norādot, ka viņš zaudējis virkni darījumu, pēc tam kad aizvainojis miljoniem cilvēku, meksikāņus raksturojot kā izvarotājus un narkotiku tirgoņus.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!