Foto: AP/Scanpix
Kopbraukšanas pakalpojumu sniedzējam "Uber" par nodarbināto un topošo šoferu maldināšanu, norādot aplamas iespējamās peļņas prognozes, piespriests 20 miljonu ASV dolāru sods.

Federālās tirdzniecības komisija, kas ierosināja lietu pret kompāniju, skaidro, ka "Uber" saviem šoferiem, kuri vēlas uzsākt darbu Ņujorkā, norāda, ka tie var nopelnīt 90 tūkstošus ASV dolāru gadā, bet Sanfrancisko – 75 tūkstošus gadā. Realitātē gan šādas summas norādītajās vietās nopelna mazāk nekā 10% kompānijas autovadītāju. Kopumā šāda maldinoša informācija par iespējamo peļņu norādīta 20 ASV pilsētās.

Tāpat komisija norāda, ka "Uber" mārketinga materiālos piedāvā īrēt vai pirkt līzingā mašīnas ar labākajiem tirgus nosacījumiem, lai gan nosacījumi, ko kompānija piedāvājusi, neatšķiras no vairāku citu kredītkompāniju piedāvātā.

Kompānija, lai gan publiski savu vainu neatzīst, piekritusi samaksāt sodu.

Ziņots, ka Latvijas Ekonomikas ministrijā (EM) parakstīts sapratnes memorands starp ekonomikas ministru Arvilu Ašeradenu ( V) un kopbraukšanas nozares uzņēmumu pārstāvjiem - uzņēmuma "Uber" Baltijas valstu vadītāju Ennu Metsaru un "Taxify" reģionālo vadītāju Latvijā Juri Krūmiņu.

"Taxify" Latvijā darbojas jau vairākus gadus, bet "Uber" ienākšana Latvijā tiek prognozēta tuvākajā laikā.

Pašlaik kompānija darbojas aptuveni 60 valstīs, bet tās tirgus vērtība ir novērtēta ap 50 miljardu ASV dolāru vērtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!