Foto: AP/Scanpix/LETA
Pasaulē lielākā kopbraukšanas uzņēmuma "Uber" padome izvēlējusies jauno uzņēmuma vadītāju – pašreizējo ceļojumu kompānijas "Expedia" izpilddirektoru Daru Kosrovšahi, liecina "Recode" rīcībā esoša informācija.

Kompānija strādājusi bez vadītāja kopš jūnija, kad no amata atkāpās skandālu nomocītais Treviss Kalaniks.

"Recode" skaidro, ka uzņēmuma padome nedēļas nogalē nespējusi izvēlēties starp Kosrovšahi, "General Electric" bijušo izpilddirektoru Džefu Immeltu un vienu no bagātākajām sievietēm pasaulē, pašreizējo "Hewlett Packard Enterprise" vadītāju austrālieti Megu Vitmani. Līdz šim irāņu izcelsmes amerikāņa Kosrovšahi vārds netika minēts kā galvenais kandidāts, kuru padome varētu nominēt amatam.

Kosrovšahi oficiāli piekrišanu darba piedāvājumam vēl nav devis, bet, kā vēsta "Recode", tas notiks tuvāko dienu laikā.

Taksometru kompānijas "Uber" popularitāti galvenokārt vairo automašīnu vienkāršotā izsaukšana ar telefona aplikāciju palīdzību, kā arī salīdzinoši zemākās cenas. Tās tiek panāktas, savedot kopā ārštata taksistus un pasažierus. Latvijā pēc līdzīga darbības principa strādā Igaunijā dibinātā kompānija "Taxify" .

Ātrā popularitāte uzņēmumam atnesusi arī virkni ienaidnieku. Pret kompāniju iesākti tiesu darbi dažādās pasaules valstīs saistībā ar nepietiekamu šoferu, kā arī automašīnu drošības pārbaudīšanu.

Kompānija dibināta 2009. gadā. Tās vērtība lēšama aptuveni 50 miljardu ASV dolāru apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!