Foto: Sputnik/Scanpix

Ukraina pirmdien apturējusi preču piegādi Krievijas anektētajai Krimai un draudējusi aizliegt pārtikas preču importu no Krievijas.

"Pēc premjerministra Arsēnija Jaceņuka iniciatīvas Ukrainas valdība uz laiku aptur preču kustību starp Ukrainu un Krimu," paziņoja Ukrainas valdība.

Premjers ar šādu ierosinājumu nāca klajā pēc Ukrainas prezidenta Petro Porošenko aicinājuma valdībai apspriest šo jautājumu. Porošenko pieprasīja nekavējoties izveidot darba grupu, lai apturētu preču piegādi un visa veida tirdzniecību ar Krimu, kas joprojām paļaujas uz Ukrainu ūdens un elektroapgādē.

Ukrainas iekšlietu ministrs Arsēns Avakovs arī ierosināja valdībai pieņemt "politisku lēmumu" un pārtraukt elektrības piegādi Krievijas anektētajai pussalai, kas nedēļas nogalē izsludināja trauksmes stāvokli, kad tika uzspridzinātas tās galvenās elektrolīnijas no Ukrainas.

Attiecības starp Maskavu un Kijevu saasinājušās, Ukrainai gaidot, ka 1.janvārī spēkā stāsies brīvās tirdzniecības līgums starp Ukrainu un Eiropas Savienību (ES).

Krievija pagājušajā nedēļā no jauna draudēja pilnībā aizliegt pārtikas piegādes no Ukrainas, sākot ar 1.janvāri, paziņojot, ka Kijevas vienošanās ar ES kaitēs Maskavas ekonomiskajām interesēm.

Jaceņuks no savas puses paziņoja, ka Ukraina atbildēs uz jebkuru Krievijas aizliegumu ar līdzīgu aizliegumu. "Es vēlētos uzsvērt, ka Ukraina atbildēs līdzīgos veidos. Ikvienam Krievijas embargo pret Ukrainu sekos Ukrainas embargo pret Krieviju," pavēstīja Jaceņuks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!