Foto: LETA

Krievijas uzņēmējs Grigorijs Guseļņikovs intervijā radiostacijai "Eho Moskvi" paziņojis, ka pēc Krievijas "Sberbank" Ukrainas struktūrvienības iegādes darījuma pabeigšanas tā tiks pārdēvēta par "Norvik banku", vēsta interneta vietne UNN.

"Banka tiks pārdēvēta. Viss liecina par to, ka tā iegūs "Norvik bankas" nosaukumu, jo tā būs Eiropas "Norvik bankas" struktūrvienība," sacīja Guseļikovs.

Viņš uzskata, ka zīmola maiņa ir gan pircēja, gan pārdevēja interesēs.

Tikmēr laikraksts "Kommersant" vēsta, ka Ukrainas "Sberbank" paredzēts pārdot par 130 miljoniem dolāru (119,7 miljoniem eiro).

Šis darījums, kuru paredzēts pabeigt līdz šā gada pirmā pusgada beigām, nosaka, ka Guseļņikovs iegūs 45% "Sberbank" Ukrainas struktūrvienības akciju, bet Apvienotās Karalistes pavalstnieka Saida Gucerijeva īpašumā nonāks 55% akciju.

Jau ziņots, ka AS "Norvik banka" un tās galvenais akcionārs Guseļņikovs 27. martā parakstīja vienošanos par iesaistīšanos investīciju konsorcijā Krievijas "Sberbank" pilnībā piederošās Ukrainas "Sberbank" iegādei.

Ukrainas "Sberbank" ir sestā lielākā banka valstī, tās aktīvu apmērs ir apmēram 2,2 miljardi dolāru un tās tīklā ir vairāk nekā 150 filiāļu. Bankas pakalpojumus izmanto gandrīz viens miljons klientu.

"Norvik banka" pēc aktīvu apmēra ir septītā lielākā banka Latvijā, un tai ir vairāk nekā 150 000 klientu.

Pagājušajā gadā "Norvik banka", pēc provizoriskiem datiem, strādāja ar peļņu 11,756 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem 2015. gadā. "Norvik bankas" aktīvi 2016. gada 31. decembrī bija 887,401 miljona eiro apmērā, kas ir par 11,8% jeb 118,259 miljoniem eiro mazāk nekā 2015. gada beigās, kad bankas aktīvi bija 1,006 miljardi eiro.

"Norvik bankas" akciju kontrolpaketes īpašnieks ir Guseļņikovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!