Foto: Ekrānuzņēmums
Ikgadējā Maskavas ekonomikas konferencē divi uzņēmēji izcēlušies ar kaismīgām runām par korupciju un pārlieku lielu birokrātiju Krievijā, tādējādi valstī, kurā televīzijas kameru priekšā par biznesa vides problēmām nav pieņemts runāt, kļūstot par īstu sensāciju, vēsta "The Moscow Times".

Lielveikalu ķēdes īpašnieka Dmitirija Potapenko un lopkopības uzņēmēja Pāvela Grudiņina video ieraksti, kuros viņi kritizē valsts iestādes, kopā guvuši vairāk nekā divus miljonus "Youtube" skatījumu.

Lai gan Krievijas uzņēmēji nereti nekautrējās asi kritizēt valsts ekonomikas politiku, lielākoties tie ir ārpus valsts robežām dzīvojošie, vai arī lielo uzņēmumu vadītāji. Šajā gadījumā tie bija Krievijā dzīvojušie uzņēmēji, kuri tik regulāri mediju virsrakstos neparādās, skaidro "The Moscow Times".

Potapenko savā runā sūdzējās par pārmērīgu nodokļu slogu, kā arī kritizēja pret rietumvalstīm noteikto pārtikas embargo. Potapenko to nodēvējis par "kriminālu".

"Varas pārstāvji un mediji pie recesijas tik bieži vaino ārējos faktorus un rietumu politiku pret Krieviju, bet, nē, tas nav Baraks Obama, kurš ir atbildīgs par pārmērīgi augstajām procentu likmēm," uzrunā sacījis Potapenko.

Arī Ļeņina vārdā nosauktās saimniecības vadītājs Grudiņins foruma laikā vērsa uzmanību, ka pie ekonomikas krīzes vainojama valdības politika, kas neļauj efektīvi attīstīties biznesa videi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!