Foto: Publicitātes foto

Vācija likusi autoražotāja "Volkswagen" piederošajam "Porsche" atsaukt no tirgus tūkstošiem "Cayenne" zīmola apvidus automašīnas, kas ir turpinājumus gandrīz divus gadus ilgušajam izmešu krāpšanas skandālam, vēsta aģentūra "Bloomberg".

Vācijas valdības rīcībā ir pierādījumi, ka 22 tūkstoši "Cayenne" automobiļu, no kuriem 7500 atrodas Vācijā, ar trīs litru dīzeļu dzinējiem izmanto ierīci, kas tiek izmantota, lai krāptos izmešu pārbaudēs, reportierus informējis satiksmes ministrs Aleksandrs Dobrinds. "Porsche" paziņojis, ka uzņemas pilnu atbildību klientu priekšā un sadarbojas ar varas iestādēm.

"Šis transportlīdzeklis vēl aizvien ir ražošanā," Dobrinda teikto citē "Bloomberg". "Tādēļ papildus mēs noteiksim reģistrācijas aizliegumu šiem transportlīdzekļiem." Aizliegums būs spēkā, līdz būs pieejama atjaunināta programmatūra, ko akceptēs uzraugošās iestādes.

Ministrs piebildis, ka pastāv augsta varbūtība, ka arī "Volkswagen" zīmola "Touareg" apvidus auto ar trīs litru dīzeļa dzinēju ir tāda pati programmatūra.

Pagājušajā nedēļā "Daimler" zīmols "Mercedes-Benz" paziņoja par plāniem Eiropā brīvprātīgi atsaukt trīs miljonus automašīnu ar dīzeļdzinējiem, lai uzlabotu to tehnoloģiju, savukārt "Volkswagen" zīmols "Audi" grasās veikt uzlabojumus 850 tūkstošiem automašīnu. Ceturtdien "Volkswagen" šo skaitli palielināja līdz četriem miljoniem.

2015.gada nogalē "Volkswagen" atzinās krāpniecībā ar izmešiem miljonos automobiļu. Tāpat uzņēmums kopā ar "Daimler" un BMW ir ierauts iespējama karteļa skandālā. BMW gan kategoriski noliedz krāpšanos ar izmešu rādītājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!