Finanšu nedienās nonākusī Vācijas enerģētikas kompānija RWE par 7,1 miljardu ASV dolāru krievu miljardiera Mihailam Fridmana vadītai investoru grupai pārdevusi savu ziemeļu naftas un dabasgāzes ieguves bāzi, vēsta aģentūra "Bloomberg".

Investoru grupā "LetterOne" bez Fridmana ir arī krievu miljardieri Aleksejs Kuzmičevs, Petrs Avens, Andrejs Kosogovs un ukraiņu izcelsmes krievu biznesmenis Germans Kans. Minētie investori ir arī "Alfa group" līdzīpašnieki, kas ir viena no Krievijas ietekmīgākajām investīciju kompānijām.

"Alfa group" 1989.gadā dibināja Fridmans, kompānija ir bāzēta Maskavā un galvenokārt darbojas enerģētikas, banku un telekomunikāciju nozarēs.

Investoru grupas līderis Fridmans ir otrs bagātākais cilvēks Krievijā, liecina "Forbes" dati. Viņa turība mērāma ap 18 miljardiem ASV dolāru apmērā.

Vācijas ekonomikas ministrija darījuma norisē neredz riskus, kuru dēļ to varētu aizkavēt.

Vācijas enerģētikas uzņēmums daļu no kompānijas infrastruktūras pārdevis, jo nonācis finanšu nedienās. RWE pērn strādājusi ar 2,76 miljardu eiro zaudējumiem. Kompānijas finanšu bilanci negatīvi ietekmējis Vācijas valdības lēmums pamazām pārtraukt kodolenerģijas izmantošanu un pārslēgties uz atjaunojamajiem energoresursiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!