Foto: Reuters/Scanpix

Atvieglojumi uzņēmējdarbības uzsākšanai, vairāk brīvības uzņēmējiem un biznesa vides iedvesmošana ir labākais veids, kā cīnīties pret rietumu noteiktajām ekonomikas sankcijām, pēc tikšanās ar Krievijas uzņēmēju apvienību norādījis valsts prezidents Vladimirs Putins.

"Atvieglojumi procedūrai, kā Krievijā uzsākt jaunu biznesu un uzņēmēju iedvesmošana ir labākā atbilde valsts ārējiem apgrūtinājumiem, tostarp rietumu noteiktajām sankcijām," minējis Putins.

Tikai valsts un uzņēmēju cieša sadarbība var kopīgi pārvarēt nepatīkamo ekonomikas situāciju un panākt stabilu Krievijas izaugsmi, viņš teicis. "Mums arī jāpatur prātā, ka šajā grūtajā laikā svarīgākās ir Krievijas stratēģiskie mērķi un vērtības," Putina teikto citējis valsts finansētais medijs "Russia Today".

Tikšanās laikā prezidents uzņēmējiem gan nav solījis konkrētu jaunu biznesa atbalsta mehānismu izveidi.

Putins arī brīdinājis uzņēmējus par jaunām gaidāmām grūtībām, norādot, ka ārvalstu kapitāls, kas aizplūdis no Krievijas, tik ātri neatgraizīsies. "Mēs saņemam ziņas no valstīm, ka apzināti tiek kavēta ārvalstu kapitāla atgriešanās Krievijā," norādījis Putins.

Jau vēstīts, ka Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu līderi samitā Briselē vienojušies par Krievijai noteikto sankciju atstāšanu spēkā, apstiprinājis Eiropadomes prezidents Donalds Tusks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!