Foto: AFP/Scanpix

Vairums - 78% Nīderlandes iedzīvotāju - vēlas ieviests sankcijas pret Krieviju, pat ja tas negatīvi ietekmēs valsts ekonomiku, atsaucoties uz vietējo laikrakstu "De Telegraaf", vēsta "Bloomberg".

Nīderlandes premjerministrs Marks Rute žurnālistiem paziņojis, ka darīs visu, lai panāktu taisnīgumu visu to cilvēku dēļ, kas zaudēja dzīvību aviokatastrofā, kad, visticamāk, prokrieviskie separātisti Ukrainas austrumos 17.jūlijā notrieca pasažieru lidmašīnu.

No 298 bojāgājušajiem pasažieriem 194 Nīderlandes pilsoņi.

Pēc tam, kad upuru ķermeņi beidzot tika nogādāti mājās, Nīderlandē tika izsludināta pirmā sēru diena vairāk nekā 50 gadu laikā.

"Vispirms tu uzzini, ka tavs dzīvesbiedrs ir nogalināts, pēc divām vai trīs dienām tu redzi, kā zaglis no viņa pirksta noņem laulības gredzenu," uzstājoties ANO, sacīja Nīderlandes ārlietu ministrs Franss Timermans.

Premjerministrs Rute lidmašīnas notriekšanu nosaucis par noziegumu pret cilvēci.

Tomēr pagaidām nav skaidrs, vai valstī valdošās dusmas un sēras rezultēsies asās sankcijās, ko Nīderlandei ar Krieviju ir spēcīgas tirdzniecības un finanšu sektora saites, atgādina "Bloomberg".

Valstī valdošo noskaņojumu ilustrē Nīderlandes Hilversumas pilsētas mēra Pītera Broertjesa rīcība, kad vīņš emociju karstumā paziņoja, ka Krievijas prezidenta Vladimira Putina meita Marija ir jāizraida no valsts. Pēcāk gan mērs ar sociālā tīkla "Twitter" starpniecību atvainojās, norādot, ka tas "nebija gudri" un rīkojies bezpalīdzības sajūtas vadīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!